mandag 26. mars 2012

Rund sjokoladekake med fyll..




I helga ble vår kjære Alette 3 år gammel. Vi fikk tilbud om å være med svigers på hyttetur, så da måtte jeg lage en kake som tåler å stå ute et par timer og som også er latt å frakte med seg. Alette hadde så lyst på Hello Kitty kake, men jeg hadde ikke alle ingrediensene inne, så derfor endte jeg opp med alt slags gammel kakepynt jeg hadde i skapet. (Greit å bli kvitt det og før det ble for gammelt, hehe) 
For en tid tilbake fikk jeg en kjempe god oppskrift på sjokoladekake av svigerinna mi som jeg har laget hver gang det er snakk om sjokoladekake fordi den er så god, og da gjør det ikke noe at den står noen dager i kjøleskapet. Den blir rett og slett bedre når kaka står noen dager. Og så er kaka superenkel å lage i tillegg:-)

Kakeoppskrift:

  • 150 gr smør
  • 300 gr sukker
  • 1 3/4 dl melk
  • 2 egg
  • 250 gr hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakao
Smør og sukker røres hvitt. Tilsett egg. Melken blandes i vekselsvis med det tørre. Stekes på 175 grader i ca 30 min, i en smurt 24 diameter rund springform. 
Del kaka i to eller tre og dynk kaka med melk eller appelsinjuice (Jeg har alltid dynket den i melk)

Fyll:
  • 2 plater kokesjokolade
  • 4 ss margarin
  • 8 ss sterk kaffe
  • 8 ss fløte
  • 5-6 dl melis
Sjokolade, margarin, kaffe og fløte smeltes/blandes sammen. Jeg smelter det i vannbad så slipper en å bekymre seg for at fyllet skal skille seg. Tilsett melisen. Avkjøl godt før du smører den utover kaka. Er den for bløt vil det bare renne utover.  (Det går ann å ta noen ss baileys i fyllet om dere har lyst på litt mer smak)

Bon apetitt.. Håper det smaker for dere som har lyst å lage:-)

Klem Ellen

14 kommentarer:

  1. Hip hip hurra for søte Alette. :) Så skjønn hun er. :)
    Takk for oppskriften, jeg skal prøve den engang, belive me. ;)
    Gosh. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er bra.. Den er veldig god.. Klem

      Slett
  2. Her kommer et dumt spørsmål. :)
    Skal fyllet fordeles både inni og utenpå kaka? Og hvor mye tar du evt inni?

    Veldig god kake!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ikke dumt spørsmål i det hele tatt:-) Jeg tar ca en tredjedel inni kaka, og resten utapå på alle kanter og toppen.. Så bra du likte kaka. Den er jo super enkel å lage, så det er deilig..

      Slett
  3. Gratulerer til Alette! Også fra Linnea:)
    Sjokoladekake er bare nam! Og i barnebursdager slår det jo aldri feil ;)Tenker jeg skal prøve denne neste gang.
    Satser på vi kanskje sees til helgen?
    Klem fra meg

    SvarSlett
    Svar
    1. Så søt Linnea er. Ses nok til helga ja. Blir fint å se dere igjen.. Klem

      Slett
  4. Husk «sukkerbrødet» skal dynkes med Baileys!
    :-) :-P

    SvarSlett
    Svar
    1. Fy deg da mister.. Det gjør jeg da ikke:-P

      Slett
  5. Og til alle dere som har stusset over at jeg har skrevet rund sjokoladekake med bilde av en firkantet kake, så er det pga jeg har laget den 2,5 ganger større:-)

    SvarSlett
  6. Nam, den så god ut altså! Og Alette er jo bare nydelig <3

    SvarSlett
  7. Oh, den hørtes god ut!
    Gratulerer med dagen til verdens søteste Alette :D
    Gi ho et lite nuss fra meg a ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det skal jeg gjlre vet du.. Nuss tilbake igjen

      Slett
  8. Eyyy! Har du fått tillatelse av meg til å dele denne oppskriften på nettet da? Hehe, neida. Utrolig god kake, det må bare sies. Usunn og smakfull:)

    SvarSlett